Let op! Fraude!

Wij willen u graag waarschuwen voor e-mails die claimen dat u ergens facturen open heeft staan. Deze emails hebben een downloadlink of bijlage die verwijst naar "factuur.zip" of "invoice.zip". In deze .zip bestanden zitten bestanden die lijken op PDF of Word, bij het openen van zo'n bestand wordt uw computer (ongeacht de virusscanner) meteen geinfecteerd met trojans en malware welke tussen uw telebankieren software in gaan zitten. Controleer altijd goed bij het verzenden van de betalingen of het totaalbedrag overeenkomt met de door u ingevoerde betalingen. Inmiddels hebben we al diverse bevestigingen van mensen die daadwerkelijk hun geld kwijt zijn (+/- EUR 3000,-).

Heeft u vragen? of wilt u uw systeem preventief laten scannen op een mogelijk infectie? Neem dan contact op: +31495-851380

Is spam voor u ook een probleem?

Ongewenste mail is bekend onder verschillende namen: spam en junkmail. Het is een uitermate vervelende bijkomstigheid van het moderne digitale leven. Feitelijk zorgt spam ervoor dat een normaal uitstekend functionerend systeem als e-mail volledig wordt lamgelegd. Want zie uw echt belangrijke mail maar eens terug te vinden tussen tientallen onzinberichten met al even onzinnige aanbiedingen, evenals bedreigingen die via uw email binnenkomen zoals virussen en phishing aanvallen op uw persoonlijke gegevens.

Alfion biedt voor u een betaalbare en betrouwbare oplossing voor dit probleem! Lees verder op onze spamfilter pagina...

Wijzigingen verhuisprocedure .be en .nl

Sinds half juni is voor verhuizingen of overdrachten van een .be-domein een zogenoemde autorisatiecode verplicht. Deze code, die via het RCP op verzoek door DNS BE aan de eigenaar van het domein wordt verstrekt, moet worden ingevuld wanneer een verhuizing of overdracht in gang wordt gezet. Hierna wordt de wijziging direct verwerkt: er is geen bevestiging per e-mail meer nodig door de eigenaar. Ook is de eis komen te vervallen dat de eigenaar niet mag wijzigen tijdens een verhuizing.

Een maand eerder heeft SIDN een kleinere wijziging doorgevoerd in het verhuisproces: de wachttijd van 5 dagen tussen indienen van een verhuizing en de verwerking ervan is komen te vervallen, en verhuizingen worden nu realtime verwerkt.

Sponsoring festival Moulin Blues te Ospel

Alfion / Uni-IT sponsort ook dit jaar weer het nationale Blues festival "Moulin Blues" te Ospel gehouden op 6 en 7 mei 2011. Wij zullen tijdens het festival verantwoordelijk zijn voor de complete automatisering on-site. Op het festival terrein wordt een database server geplaatst welke alle werkplekken voorziet van de actuele data, het internet wordt voorzien door een 3G internet gateway en er wordt een straalverbinding opgezet naar de ingang om realtime het aantal gescande toegangskaarten te kunnen volgen. Gasten internet wordt mogelijk gemaakt met een draadloos netwerk welke compleet gescheiden is van het Moulin Blues netwerk d.m.v. VLAN technologie.

Meer informatie over het festival is te vinden op: http://www.moulinblues.nl

Merkregistratie Alfion

Sinds 11-04-2011 is de naam "Alfion" gedeponeerd als merk in het Benelux merkenregister onder inschrijvingsnummer 0894158. Via deze inschrijving voorkomen we dat onze naam en het logo gebruikt kan worden door andere organisaties. Dit voorkomt misleiding voor u als klant! Het volledige traject is begeleid door merkenbureau "Merk-Echt" uit Breda.

Het is belangrijk om te weten of uw naam en/of logo uw exclusieve eigendomsrecht is. Want elke naam en/of logo is vrij te gebruiken en in principe eigendom van diegene, die hem als eerste laat deponeren. Het wettelijk registreren van uw naam en/of logo is een eenvoudige manier om te voorkomen, dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, bijvoorbeeld dat anderen uw naam voeren, uw naam opeisen of zelfs een schadeclaim indienen voor onrechtmatig gebruik van nota bene uw eigen naam. Had men bij hotel "Arena" in Amsterdam ooit gedacht dat er een stadion met dezelfde naam zou verrijzen? Als rechthebbende op de naam wist men zich met succes te verweren tegen het onrechtmatig gebruik van deze naam door Amsterdam ArenA en ontving men zelfs een ongekend hoge schade vergoeding.Aldus merkenbureau Merk-Echt